Published by: 0

Foarte multe persoane se plang de oboseala cronica. Practic, oboseala cronica este o epuizare nervoasa sau fizica a organismului. Oboseala apare in momentul in care incepem sa punem presiune pe noi si lucram in exces. Ne stabilim obiective (o casa, o masina, o familie, daca ajuta Dumnezeu, o afacere care sa mearga bine, cel putin o vacanta in fiecare an, sa facem sport saptamanal, sa iesim cu prietenii etc.). Astfel, noi singuri punem presiune pe noi.
Nu este rau sa ne stabilim obiective; chiar este indicat sa avem o viziune asupra vietii si a ceea ce vrem sa devenim, dar secretul este sa “NU FACEM UN CAPAT DE LUME” daca nu am reusit sa ne atingem un obiectiv. Cu dragoste, cu rabdare, cu perseverenta, cu siguranta vom reusi, dar IN TIMP. Ne dorim ca ceea ce a facut o persoana in 10 ani, noi sa reusim intr-un an; ne luam un credit pe 25 de ani, dar ne gandim ca poate “o sa vina vremuri grele” si incercam sa-l achitam in 15 ani, si exemplele pot continua.
Ca sa ajungem sa ne indeplinim obiectivele inalte, ne stabilim o perioada scurta in care “O SA TRAGEM TARE” si ne gandim la un traseu zilnic CASA-LUCRU / LUCRU-CASA / CASA-LUCRU / LUCRU-CASA. Incepem sa avem unele afectiuni, care arata ca probabil suferim de sindromul de oboseala cronica.
 
Oboseala cronica are urmatoarele simptome: dureri musculare, dureri de cap, lipsa concentrarii la serviciu, organismul pare greu, lipsa chefului de lucru, dureri de spate, sensibilitate crescuta de-a lungul coloanei vertebrale, insomnie, palpitatii, dureri in zona inimii, gastrita sau ulcer, tulburari ale ciclului menstrual, oboseala accentuata pe timpul zilei, senzatie de epuizare. Practic, creierul se afla intr-o stare prelungita de suprastimulare si, chiar si la eforturi minime, el poate percepe o epuizare.
 
Avem foarte multe variante care ne pot ajuta sa trecem peste aceasta oboseala cronica pe care am dobandit-o: Exercitiile fizice moderate, Masajul, Terapia Bowen, Consilierea psihologica si orice alta tehnica de relaxare care ajuta organismul sa-si dea un “Restart”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 + one =